Сердюк Анатолій Васильович: 25 рокiв на сценi

10 квітня 2013 • Музика • коментарів: 0

Сердюк Анатолій Васильович: 25 рокiв на сценi

Відомий композитор-пісняр Анатолій Сердюк 5 квітня у прес-центрі запорізької обласної організації журналістів провів прес-конференцію, присвячену 25-літтю своєї артистичної діяльності, на якій презентував нові диски. Артист розповів про творчі плани на ювілейний рік, показав на телеекрані уривки з нового відеодиска та на прохання присутніх заспівав пісню «Хортиця». Ювіляра вітали керівник телекомпанії «Алекс» Анатолій Півненко, голова міської організації композиторів композитор і викладач музичного училища Анатолій Жульєв, провідний спеціаліст обласного департаменту культури, туризму, національностей і релігій Людмила Абеляшева, а також численні колеги-журналісти. 

У ювілейному році А.Сердюк планує провести низку заходів, серед яких: авторський концерт, виставка, зйомка й показ телефільму, перевидання аудіодисків, ретроспективний випуск 5-ти відеодисків з концертами А.Сердюка дев’яностих років, випуск рекламного буклету.

У концерті крім Анатолія Сердюка візьмуть участь запорізькі та українські артисти, які співають його пісні. За словами Анатолія, майже в кожному населеному пункті запорізького краю є виконавці його пісень, у чому він пересвідчився, виступаючи нещодавно у містах Приморськ, Веселе, Пологи, Гуляйполе. Митець розшукує таких виконавців і звертається до них із проханням заявити про себе для попереднього прослуховування й подальшого запрошення до участі в авторському концерті. У концерті візьмуть участь також співавтори композитора видатні поети з Києва, Харкова і Запоріжжя. Концерт транслюватиметься по телебаченню.

За довге творче життя артиста А.Сердюка знімали багато фотографів. Усі прем’єрні концерти й творчі події були зафіксовані на фото. На вересневій виставці у фотоклубі шанувальники побачать не лише фото, а й численний творчий доробок артиста – диски, касети, пісенники, книги, плакати, картини та деякі цікаві власні речі.

У кінці квітня вийде перевиданий альбом «Этих дней нам позабыть нельзя» («Песни военных лет»), на якому А.Сердюк виступає не композитором, а виконавцем відомих улюблених пісень, таких як «Тёмная ночь», «Землянка», «Огонёк», «В лесу прифронтовом», «Синий платочек», «Смуглянка» та інших. На диску є й авторська пісня Анатолія Сердюка «Клавдия», присвячена легендарній співачці того часу Клавдії Шульженко.

Анатолій Сердюк першим в Україні заспівав про Махна (1992 рік). 1998-го був створений музичний спектакль «Гуляє Гуляй-Поле» за участю кінного театру, потім вийшли магнітоальбом і компакт-диск з піснями гуляйпільської вольниці на слова Г.Лютого й Лариси Верьовки. До  125-тої річниці від дня народження Нестора Махна, яка відзначатиметься в листопаді, буде перевиданий аудіодиск «Гуляй-Поле» і вийде ретроспективнтй відеодиск, на якому зафільмований музичний спектакль «Гуляє Гуляй-Поле» 1998 року.

А.Сердюк презентував 2 диски: відео-DVD з концертом «Я співаю для вас» 1995 року і аудіо-СD «Кращі пісні 1991-2000 років» (друге видання).

На DVD «Я співаю для вас» А.Сердюк постає в маловідомому й незвичному для нього амплуа: тут зафіксовані його композиції в стилі рок, рок-н-рол, блюз, реггі, фанк, реп. Разом із Анатолієм на сцені виступає театр-кабаре «Александровский уезд». Гість концерту – популярний на той час реп-гурт «BMV». Пост-продакшн диска зробив Геннадій Лещенко, який у 1995 році був сценографом цього рок-концерту. На диску 17 пісень протяжністю 73 хвилини.

Назва аудіодиска «Кращі пісні» говорить сама за себе: тут зібрані 20 найкращих творів із перших шести авторських альбомів 1993-2000 років, а саме: "Весняний вальс", "Скрипка", "Веснянка", "Степ", "На Бабурці", "Блюз любові", "Бабине літо", "Неподільна булава", "Козаченьки", легендарна "Вставай, Україно!" та інші. Кожна з цих пісень вже має власну історію життя. Хрономентраж – 75 хвилин.

Бiографiчна довiдка

Сердюк Анатолій Васильович – відомий український співак і композитор-пісняр, громадський діяч, журналіст. Заслужений артист естрадного мистецтва України, заслужений працівник культури України, член Національної спілки журналістів України.

Анатолій Сердюк – знакова постать на запорізькій естраді. Ще з радянських часів він почав свідомо творити, співати й говорити рідною мовою, торуючи нелегкий шлях українській пісні в російськомовному регіоні, обстоюючи в творчості національні ідеали та державницьку позицію. Його пісні «Вставай, Україно!», «Неподільна булава», цикл «Гуляй-Поле» на початку 90-х років активно впливали на національну свідомість українців, а сольні концертні програми 1993-1998 років (пісні козацької та "махновської" вольниці, ліричні й сучасні пісні про Запорізький край) фактично сформували масову аудиторію української естради на Запоріжжі. Композитор створив власний продукт, у якому все – своє, запорізьке: вірші, музика, аранжування, хореографія й режисура. Майже чверть століття Анатолій Сердюк залишається провідним митцем запорізького краю, його пісні звучать в ефірі радіо й телебачення, на концертах і в записах. Поезія запорізьких авторів залунала на всю Україну Сердюковою піснею, талановито піднятою ним до рівня мистецтва й високо оцінененою шанувальниками й колегами.

У творчому доробку А.Сердюка понад 150 пісень, 10 аудіо- і 6 відеодисків, 4 нотних збірника, 10 сольних концертних програм, 1500 виступів в Україні й за кордоном, 20 відеокліпів, 10 телевізійних концертів, сотні радіо- і телепередач. Він лауреат і дипломант понад 20 всеукраїнських і міжнародних конкурсів, хіт-парадів і мистецьких програм. 

Твори композитора виконують численні солісти, вокальні ансамблі, оркестри та хорові колективи України. Його нотний збірник «Шкільні романи» рекомендований Міністерством освіти України як навчальний посібник для школярів середнього й старшого віку. Творчість митця вивчається в школах Запорізької області на уроках співу та історії рідного краю.

А.Сердюк закінчив Мелітопольське училище культури (1989, диригент хору), Харківський інститут культури (1995, керівник духового та естрадного оркестрів), Запорізький національний університет (2005, журналістика), аспірантуру ЗНУ (2010, українська філологія).

1988 року зібрав групу "Анатоль", а після успіху на фестивалі "Червона рута-91", де став призером з піснею "Вставай, Україно!", розпочав сольну артистичну кар’єру. У 1996-2002 роках очолював Запорізьке міське об’єднання композиторів. Як журналіст, вів авторські передачі "Наша естрада" (1997-1998), "Пісенне Запоріжжя" (2007-2009), "Без пісні нема України" (2010)  на радіостанціях "Радіо-Три", "Запоріжжя FM" і на каналі "Культура" Національного радіо України. Ініціатор створення та голова журі щорічного конкурсу пісень про рідний край "Запоріжжя моє кохане", яке проводиться спільно з міським департаментом освіти і науки з 2006 р. 

Переможець конкурсів "Червона рута" (Запоріжжя, 1991), "Доля" (Чернівці, 1992), "Вітер зі Сходу" (Донецьк, 1992), "12 мінус 2" (Київ, радіо "Промінь", 1993), "Слов’янський базар" (Вітебськ, 1994), "Мелодія" (Львів, 1995), "RadіоStаг" (Луцьк, 1996), "Пісня року" (Київ, Національне радіо України, 2000), "Пісенний вернісаж" (Київ, 2005), "Прем’єра пісні" (Буча, 2011), "Осіннє рандеву" (Миргород, 2012) та інших, лауреат літературно-мистецької премії ім.Д. Луценка "Осіннє золото" (Київ, 2004), міжнародної програми "Мистецький Олімп" (Київ, 2011), регіональної програми "Зоряний шлях" (2000, "За розвиток культури та створення духовних цінностей"), народного рейтингу "Гордость Запорожья" (2009). 

 

Коментарі:

Вам подтрібно увійти на сайт, шоб написати відгук.
Ще не реєструвались? Це швидко!


Зараз на ТВ
15:00 Інформаційний марафон (1+1)
16:00 Х/ф Кредо вбивці. (2+2 )
16:00 Час новин. (5 канал)
15:00 Інформаційний марафон (ICTV)
15:00 Інформаційний марафон (UA: Перший)
15:00 Інформаційний марафон (Інтер)
16:00 Т/с Будиночок на щастя. (Новий канал)
15:50 Т/с Морська поліція: Полювання на вбивць. (НТН)
16:10 Сліпа. Завжди поруч. (СТБ)
16:00 Дім моєї мрії, 6 сезон. (ТЕТ)
15:00 Інформаційний марафон (Україна)

Форма зворотнього св'язку

Зауваження, побажання, критика...

Якщо питання по білетах, обов'язково вкажіть номер заказу якщо він є!

E-mail:
відправити