Персональна виставка картин художника Андрія Шмиріна «14 восьмитисячників»

14 грудня 2018 • Арт-галерея • коментарів: 0

Персональна виставка картин художника Андрія Шмиріна «14 восьмитисячників»

12.12. 2018 р. о 15:00  в КУ «Запорізький обласний художній музей» ЗОР відбулося  відкриття персональної виставки Андрія Шмиріна під назвою «14 восьмитисячників видатного альпініста України Владислава Терзиула»

Масштабна експозиція включає 14 картин, написаних запорізьким художником Андрієм Шмиріним. Митець написав 14 найвищих гірських вершин, всі вони мають висоту більше 8000 метрів, а підкорити їх вдалося лише 50 альпіністам. Андрій Шмирін - перший у світі художник, який зобразив усі восьмитисячники. Автора вразила історія альпініста України Владислава Терзиула, який без застосування кисню піднявся на всі ці вершини.

Це не лише арт-виставка, а й соціально значуща подія. Арт-проект «14 восьмитисячників видатного альпініста України В. Терзиула» розповідає про рекорди нашого співвітчизника В. Терзиула, одного з небагатьох альпіністів, що зійшли на найвищі гори світу.

Картини А. Шмиріна допомагають візуалізувати, буквально дають відчути те, що альпініст бачив там під небесами, силу і могутність гір. Ідея проекту не просто в тому, щоб розповісти про такий важливий факт або популяризувати спорт, а й на прикладі В. Терзиула показати, що немає нічого неможливого, потрібно лише завзятість і мета. Прапор України майорів на найвищих вершинах Землі, завдяки Владиславу Терзиулу.

«Гори завжди мене зачаровували. Вони неосяжні, величні,  вражаючі. Переносити цю велич на полотно для мене неймовірно захоплююче. Я вирішив зобразити всі 14 восьмитисячників і віддати належне усім, хто зміг піднятись на прекрасні, але небезпечні вершини, адже, щоб підкорити гори «Корони Землі» необхідна не аби яка мужність. Мене вразила історія Владислава Терзиула, справжнього українського героя, який зміг зійти на кожен з цих схилів і встановити на вершинах прапор нашої країни. Він навіть не застосовував кисень під час підйомів, а таких альпіністів у світі десятки... Я вважаю потрібним розказати про його досягнення й вшанувати його пам'ять», - говорить автор картин Андрій Шмирін.

Андрій Шмирін відтворив захоплюючу велич «Корони Землі» та підкреслив могутність гірських схилів. Художника надихнули підкорювачі вершин, а також неприступність самих гір.  Кожне полотно – нова вершина, нова ціль, новий подвиг. Картини автора також підкреслюють масштабність виставки, адже вони досить великі за розміром – 2-3 метри. Полотна Андрія Шмиріна вражають своєю феноменальністю та реалістичністю. Чим більше дізнаєшся про рекорди В. Терзиула, тим більшу гордість викликає, той факт, що він з України, тим більше надихає його фраза: «…кто-то должен идти …иначе остановится жизнь».

Колекція картин подана на включення до книги Рекордів України.

Відкриття виставки стало яскравою подією в житті Запоріжжя. Президент ГО «На Хвилі розвитку» Ольга Волкова розповіла про сам проект, про те що сходження на  восьмитисячники Владиславом Терзиулом - це ще один вектор, де наша країна попереду. І про це потрібно говорити і пам'ятати.

Ігор Чумаченко, представник комбінату ВАТ «Запоріжсталь» зробив акцент на важливості соціальних ініціатив для міста і побажав подальших творчих успіхів Андрію Шмиріну і включення колекції в книгу рекордів Гіннесса.

Всі відвідувачі виставки відзначили легкість і світло, що виходить від картин художника. І як сказала Т. Камінська, директор ЗОБФ «Світлозір»: «Знаково, що колекція восьмитисячників написана в Запоріжжі, в колисці козацтва. Гори дають силу і охороняють. Можливо це захист і для нашої країни».

Художник Андрій Шмирін вразив всіх не тільки красою і масштабністю полотен восьмитисячників, а також чудовими піснями під аккопонемент гітари.

Виставка триватиме у Запоріжжі з 12 грудня  до 18 грудня 2018 року. КУ «Запорізький обласний  художній музей» ЗОР (вул. Незалежної України 76 Б).
З  24.12.2018 р.  по 28.02.2019 р. виставка проходитиме у Національному Телецентрі України (м. Київ, Перший UA, вул. Мельникова, 42, ст. метро Дорогожичі).

 

Коментарі:

Вам подтрібно увійти на сайт, шоб написати відгук.
Ще не реєструвались? Це швидко!


Зараз на ТВ
09:00 Інформаційний марафон (1+1)
10:45 Х/ф Пастка. (2+2 )
11:35 Служба розшуку дітей. (5 канал)
09:00 Інформаційний марафон (ICTV)
09:00 Інформаційний марафон (UA: Перший)
09:00 Інформаційний марафон (Інтер)
10:55 Поле. (Новий канал)
11:30 Винуватці війни. (НТН)
11:05 Т/с К. О. Д., 1 с. Код злочину: частина 1. (СТБ)
10:10 М/ф Шпигуни під прикриттям. (ТЕТ)
09:00 Інформаційний марафон (Україна)

Форма зворотнього св'язку

Зауваження, побажання, критика...

Якщо питання по білетах, обов'язково вкажіть номер заказу якщо він є!

E-mail:
відправити