Творчі плани Запорізької обласної філармонії у 83 концертному сезоні

29 березня 2023 • Театри • коментарів: 0

Творчі плани Запорізької обласної філармонії у 83 концертному сезоні

Про творчі плани та майбутні прем’єри колективів обласної філармонії журналістам розповіли директор-розпорядник академічного симфонічного оркестру Микола Петюк, лауреати міжнародних конкурсів, в.о. диригента академічного симфонічного оркестру Дмитро Мітнік та Олександр Горлов, художній керівник- головний хормейстер академічного козацького ансамблю пісні і танцю «Запорожці», заслужений артист України Сергій Черногор, директор-розпорядник академічного козацького ансамблю пісні і танцю «Запорожці» Орислава Довженко, солістка обласної філармонії, лауреат міжнародних конкурсів Юлія Якса та артист розмовного жанру Юлій Гаврилов.

Це перша прес-конференція за часів повномасштабного вторгнення, але не тому, що філармонія не мала достатньо гідних подій, а тому, що творчі колективи та артисти дуже активно працювали в рамках проєкту «Філармонійна оборона в дії» задля скорішої Перемоги.

Колектив філармонії вів активну волонтерську діяльність: пекли пиріжки, шили Прапори, збирали необхідні речі для переселенців, готували маскувальні сітки та шоломи, проводили благодійні концерти для захисників, переселенців та діточок, донатили, працювали у Хабах, займалися вантажними роботами та інше. Наразі опанували ще один вид допомоги – виготовлення окопних свічок.

Зараз 4 працівники філармонії захищають країну у лавах ЗСУ – Богдан Хижняк (соліст), Андрій Романов (режисер), Микита Коваль та Дмитро Тищенко (артисти балету).

- Наразі колективи та солісти ведуть активу основну концертну та творчу діяльність. Музичне мистецтво дуже актуальне і не тільки в нашій країні, а й поза її межами, зміцнює бойовий дух та надихає на Перемогу! - зазначила керівник обласної філармонії Ірина Конарева.

Ірина Едуардівна звернула увагу присутніх на те, що Запорізька обласна філармонія – це єдина прифронтова філармонія, яка не зважаючи на реалії життя продовжує творчо розвиватися та радувати глядачів.

- У минулому році нами проведено 136 мистецьких заходів, 24 з яких – прем’єрні, обслуговано біля 30,0 тис. глядачів. Для дітей проведено 36 концертних програм. Проведено 55 благодійних концертів у госпіталі та на різних локаціях для захисників і переселенців з гарячих точок. Значно розширилася репертуарна палітра колективів, створені нові мистецькі формування. Найближчим часом ми плануємо проведення цікавих концертних прем’єр, активізацію гастрольної діяльності, актуалізацію репертуару, запрошення талановитих митців з Національної філармонії та інших закладів країни, - повідомила очільниця «храму мистецтв» пані Ірина.

Про колективи, які утворилися на базі артистів академічного симфонічного оркестру розповів журналістам директор-розпорядник колективу Микола Петюк.

- Ми пишаємося, що у такий важкий час на базі академічного симфонічного оркестру з’явилися нові колективи: камерний оркестр під керуванням молодого талановитого лауреата міжнародних конкурсів Олександра Горлова, біг бенд під керуванням лауреата міжнародних конкурсів Дмитра Мітніка, комбо-бенд «Music Man» під орудою Юрія Крюкова та молодіжний симфо-бенд під керуванням лауреата міжнародних конкурсів Надії Другової.

Відомі музиканти Дмитро Мітнік та Олександр Горлов – керівники нових колективів філармонії – біг бенду та камерного оркестру повідомили про творчі плани, перспективи розвитку колективів та запросили усіх своїх шанувальників на мистецькі прем’єри.

Майбутніми творчими задумами академічного козацького ансамблю пісні і танцю «Запорожці» поділилася директор-розпорядник Орислава Довженко.

- Колектив зараз у дуже гарній творчій формі завдяки керівникам заслуженим артистам України, головному хормейстеру Сергію Черногору, керівнику оркестру Олегу Кугаєвському та балетмейстеру – постановнику Олегу Кравцю. Найближчим часом ансамбль «Запорожці» презентуватиме такі музичні «цікавики» - казку для дітей та дорослих «Пригоди Крутивуса» та запальну концертну програму до Міжнародного дня танцю «Kozak Dance».

Із невимушеним натхненням відкрили творчі таємниці, які чекають на глядачів в рамках проєктів «Мистецькі зустрічі» та «Філармонія - дітям», артисти філармонії- солістка, лауреат міжнародних конкурсів Юлія Якса та артист розмовного жанру Юлій Гаврилов.

- Завдяки музичному керівнику філармонії, лауреату міжнародних конкурсів Оксані Гопці артистичний склад філармонії поповнився молодими талановитими співаками – це випускники Дніпропетровської музичної академії Даніїл Риндін, володар розкішного басу та юна Аліна Сліта, а також справжня гордість філармонії – концертмейстер, піаніст-віртуоз Артур Остапчук. Тому зараз у філармонії є потужний творчий потенціал; готуються прем’єри, особливо користуються підвищеним попитом у глядачів постійно діючі проєкти «Філармонія-дітям» та «Мистецькі зустрічі», - повідомляють присутнім ЗМІ відомі митці.

Запорізька обласна філармонія тісно співпрацює з волонтерськими організаціями та благодійними фондами, які опікуються переселенцями із «гарячих точок» країни, а саме «Я – Маріуполь», «Карітас Запоріжжя», «Солдатський привал» «Коло», «Нова надія», «Мазаль ТОВ» «Beluga ua», «Help.zp ua». Як повідомила журналістам Ірина Конарева: «Пріоритетною категорією для філармонії є наші захисники – воїни ЗСУ, члени їхніх сімей та люди, які через бойові дії були вимушені покинути свої домівки та знайти прихисток у Запоріжжі. Всього у нас 26 партнерів».

І на завершення зустрічі Ірина Едуардівна та представники творчих колективів філармонії щиро подякували ЗСУ за можливість працювати на своєму філармонійному фронті та наближати Перемогу разом, висловили бажання провести концерт Перемоги у всіх містах Запорізької області і запросили усіх шанувальників на концерти, що готуються з душею.

 

 

Коментарі:

Вам подтрібно увійти на сайт, шоб написати відгук.
Ще не реєструвались? Це швидко!


Категорії

Арт-галерея
Бізнес, технології
Гурман
Краса и здоров`я
Музика
Наші люди
Театри
Шоппінг

Останнє в категорії «Театри»

13 лютого 2024
Філософська моновистава «Непробудження»
28 січня 2024
Вперше на запорізькій сцені п'єса володара премії «Оскар» Мартіна Макдони
23 грудня 2023
Шановні глядачі
29 листопада 2023
«Червона рута» розквітла: Дім актора презентував гучну театральну прем’єру
26 жовтня 2023
Муніципальний театр «Дім актора»
29 березня 2023
Творчі плани Запорізької обласної філармонії у 83 концертному сезоні
10 квітня 2019
Сразу 2 необычных спектакля привезет в Запорожье Всеукраинский проект «Дети перемен»
21 листопада 2017
День рождения Театра Молодежи и 30 лет Малой сцены
20 листопада 2017
В запорожском театре бегали «За двумя зайцами». Ни одного не поймали
6 вересня 2016
Художественный руководитель театра молодежи стал лауреатом фестиваля-конкурса им. Де Ришелье

Зараз на ТВ
09:00 Інформаційний марафон (1+1)
10:00 Т/с CSI: Місце злочину, 1 сезон, 13-15 с. (2+2 )
11:00 Час новин. (5 канал)
09:00 Інформаційний марафон (ICTV)
09:00 Інформаційний марафон (UA: Перший)
09:00 Інформаційний марафон (Інтер)
10:05 Т/с Приватний детектив Магнум. (Новий канал)
09:40 Випадковий свідок. (НТН)
11:00 Т/с Агенти справедливості, 5 сезон, 51 с. (СТБ)
11:00 Х/ф Принц-ведмідь. (ТЕТ)
09:00 Інформаційний марафон (Україна)

Форма зворотнього св'язку

Зауваження, побажання, критика...

Якщо питання по білетах, обов'язково вкажіть номер заказу якщо він є!

E-mail:
відправити