Як підібрати бюстгальтер

8 вересня 2022 • Краса и здоров`я • коментарів: 0

Як підібрати бюстгальтер

Якісна спідня білизна надає відчуття комфорту та впевненості в собі. Тому обирати бюстгальтер – це дуже відповідальна справа. Важливо, щоб він був зручний та функціональний, відповідав моді та стилю, а також подобався  власниці. Але як розібратись в такому великому обсязі пропозицій? Дуже легко, якщо визначити для себе основні питання.

Який це буде розмір?

Це, мабуть, найважливіше та найнеобхідніше питання. Бюстгальтер має добре «сидіти», не сковувати рухи, не дратувати бретелями, що постійно спадають, а чашка не має бути наполовину повною або пустою. Та особливо важливо, щоб спідня білизна не пережимала шкіру та кровоносні судини, тому що це напряму шкодить здоров’ю та погіршує самопочуття.

Розмір ліфчика позначають цифрами та літерами. Наприклад, 85А, де цифра - це об’єм обхвату під грудьми в сантиметрах, а літера - розмір чашки. Вирахувати розмір дуже просто:

  1. Треба виміряти довжину обхвату грудної клітини, для чого використовується кравецька стрічка. Слід стати рівно та провести стрічку вздовж лінії діафрагми саме під грудьми. Звичайно, що виробники спідньої білизни використовують сталі показники, такі як 70, 75, 80 тощо, і у справжніх жінок об’єми будуть відрізнятись. Тому розміри вираховуються приблизно, маючи в запасі 3-4 сантиметри.

  2. Об’єм чашки визначається наступним чином: вимірюють обхват під грудьми (наприклад, 85) та обхват над грудьми (наприклад, 100), не пережимаючи кравецьку стрічку. Вираховують різницю: 100 - 85 = 15. Ця цифра відповідає літері з таблички нижче. Тобто, розмір буде зазначений як 85В.

Який бюстгальтер я хочу?

На це питання відповість тільки майбутня власниця ліфчика. При цьому, якщо поставити це питання декілька разів, відповіді будуть абсолютно різни. Тому навіщо себе мучити проблемами вибору, якщо можна купити декілька варіантів спідньої білизни на всі випадки життя та зміни настрою.

З кісточками та без

Ліфчики з «кісточками» – це класика. Каркас з тоненьких дужок, які ушиваються у нижню частину чашок, фіксує та підтримує груди. Чашка в такому бюстгальтері може бути з щільного матеріалу або м’якою з бавовни чи мережева. Бюст в такому вбранні добре фіксується та виглядає більш округлим за рахунок підтримуючого каркасу. Але бра з кісточками має свої недоліки:

  • дужки можуть давити;
  • занадто щільно прилягати до грудей;
  • залишати червоні сліди на шкірі;
  • дужки можуть проривати тканину та викликати додатковий дискомфорт.

Однак, все це частіше виникає, якщо білизна низької якості або підібрана не за розміром.

Альтернативою бра з кісточками є ліфчики без них. Це м’які вироби з щільного або легкого матеріалу, які також добре виконують свою основну функцію. Вони бувають різних моделей, з тонкими чи товстими лямками, з поролоновими підкладками в чашках та без них. Головною перевагою такого ліфчика є відсутність твердих елементів, які можуть викликати дискомфорт. Однак, деякі жінки все ж таки віддають перевагу виробам з каркасом, які, на їх погляд, більше підходять для їхньої фігури.

Пуш-ап

«Push up» перекладається як збільшення. Це варіант білизни, яка візуально робить більш пишною деяку частину тіла. Слід зазначити, що пуш-ап можуть бути не тільки бра, але й труси. Але зараз не про це.

Пуш-ап-бюстгальтер стане в нагоді тим, хто прагне додати об’єму своїм формам. Зазвичай бра мають щільну чашку, в якої є додаткові вкладиші, які ще більше виштовхують груди над верхньою границею виробу. Така білизна гарно підкреслює декольте та її рекомендують вдягати під коктейльні плаття тощо.

Анжеліка

Ще один варіант бюстгальтера, який гарно підкреслює груди. Модель «Анжеліка» отримала свою назву від імені героїні роману Анни та Сержа Голон, за мотивами якого у 60х роках минулого століття була створена серія романтично-пригодницьких фільмів. Героїня Анжеліка любила вбиратися у вбрання з великим декольте та відкритими плечима, чим привертала увагу усіх чоловіків на своєму шляху.

Модель «Анжеліка» має занижену чашку та тонкі бретелі, які розташовані далеко одна від одної. Тому цього бра зручно вдягати під сукні чи блузи з широким вирізом та з відкритою спиною.

Спортивний

Це різновид бра без кісточок. Виробляється зі стрейчевого матеріалу (наприклад, бавовни з доданням еластану), зазвичай має широкі бретелі та широкі чашки (майже, як майка). За рахунок своєї форми та матеріалу виготовлення добре фіксує груди.

Його рекомендують надягати для занять спортом, але він дуже зручний і для повсякденного використання. Крім того, це чудовий варіант «першого» ліфчика для дівчаток-підлітків. Правильно підібраний спортивний бюстгальтер буде комфортним та функціональним.

Силіконовий ліфчик

Вигляд цієї спідньої білизни може бути незвичним. Більше схожий на медуз, цей вид бра має багато переваг. Частіше за все його не використовують кожен день. Але настає його зірковий час, коли необхідно одягнути сукню без бретелей. Силіконовий ліфчик кріпиться на шкіру завдяки матеріалу, з якого він вироблений. Він просто прилипає до шкіри і потім легко знімається.

Але при його використанні важливо виконувати інструкцію, яка пишеться виробником на упаковці. Наприклад, для того, щоб ліфчик добре сидів, шкіра має бути чистою та сухою. Якщо з першого разу не вдалося вірно одягнути бра, то на наступного разу він вже буде не так добре липнути. Догляд за таким бра має відповідати зазначеним виробником рекомендаціям.

Існує ще багато інших видів бюстгальтерів, і ще більше дизайнери ще не придумали. Серед великого різноманіття варіантів іноді буває легко загубитись, оскільки хочеться спробувати все і одразу. Тому достатньо мати у своєму гардеробі базовий набір білизни, щоб вже потім експериментувати з іншими видами бра.

 

Коментарі:

Вам подтрібно увійти на сайт, шоб написати відгук.
Ще не реєструвались? Це швидко!


Зараз на ТВ
00:00 Інформаційний марафон (1+1)
01:30 Т/с Опер за викликом, 5 сезон, 23 і 24 с. (2+2 )
00:00 Документальний серіал. (5 канал)
00:00 Інформаційний марафон (ICTV)
00:00 Інформаційний марафон (UA: Перший)
00:00 Інформаційний марафон (Інтер)
02:20 Аферисти в сітях. (Новий канал)
01:35 Випадковий свідок. (НТН)
00:55 Т/с Агенти справедливості, 5 сезон, 41 с. (СТБ)
02:30 Танька і Володька, 1 сезон. (ТЕТ)
00:00 Інформаційний марафон (Україна)

Форма зворотнього св'язку

Зауваження, побажання, критика...

Якщо питання по білетах, обов'язково вкажіть номер заказу якщо він є!

E-mail:
відправити