Почистити судини? Зробіть це правильно

3 лютого 2023 • Краса и здоров`я • коментарів: 0

Почистити судини? Зробіть це правильно

Наші артерії, піддаючись натиску деяких факторів (далі ми їх означимо), можуть зазнати кальцифікації, а далі – й викликати інфаркт. Тут ви знайдете відповіді на питання, чому так відбувається, чим це загрожує, і як уникнути цих проблем і їх наслідків.

Ознаки близького інфаркту

Кальцифікація судин змінює кровообіг, кровопостачання органів. Так, серцевий м'яз, постійно не отримуючи кисню, глюкози та інших нутрієнтів, вже за 20 хвилин зазнає інфаркту. То які ж ознаки цієї загрози?

Перш за все, це біль у грудях. Зокрема тоді, коли ви тренуєтесь, напужуєтесь, чи переживаєте емоційний стрес. Зазвичай такий біль відступає, якщо негайно дати собі відпочити. Біль може відбиватися у ліве плече і передпліччя, рідше у ліву частину щелепи і спини. Наступна ознака – печіння у грудях. Крім того, про насування інфаркту може свідчити задишка (диспное) – утруднене дихання або біль при диханні при тренуваннях, при пересуваннях сходами угору.

Що таке кальцифікація судин

Під дією кальцію судини твердіють, втрачають еластичність. Тоді організм позбувається здібності адаптації до стресу: навантажень, змін тиску.

Кальцій в судинах виникає внаслідок ряду недугів. Він накопичується в організмі з віком не тільки в судинах, але й в суглобах, в органах зору і в інших тканинах.

В молодих людей кількість кальцію в судинах має дорівнювати нулю. Дізнатися про цей рівень можна завдяки КТ-скінінгу кальцію в судинах. Його важливо, якщо ваш вік близький, або вже перетнув познаку "60". З віком відкладення кальцію в організмі накопичуються. Але важливо, щоб кальцій зберігався тільки в кістках, а решта тканин була вільною від нього.

Що викликає кальцифікацію судин

Форма кальцію в судинах – та ж, що і в кістках. У нас у кістках є два типи клітин: остеокласти (розкладають кісткову тканину) та остеобласти (виробляють кісткову тканину). Тобто в кістках весь час відбуваються ці різноспрямовані процеси. Якщо переважають остеокласти, то розвивається остеопороз. Якщо переважають остеобласти, починається кальцифікація судин, вони просто перетворюються на кістки.

Ендотелій, внутрішній шар судин, має стовбурові клітини, а вони носять остеогенний характер, тобто, здатні виробляти кісткову тканину. Стовбурові клітини являють собою "чистий лист", це заготовка, здатна стати клітиною того чи іншого органу. Тож утворення в судинах кальцію – це помилкова програма для їх перетворення. Така помилка – проблема розпізнання, або ж диференціації – не єдина в нашому організмі. Іншою є автоімунні захворювання, коли імунітет починає атакувати клітини власного організму, сприйнявши їх за чужорідні

Що може зупинити цей процес

За безпомилкову диференціацію в нашому організмі відповідає вітамін K2. Якщо у вас в організмі його достатньо, то він пригнічуватиме остеобласти та процес кальцифікації судин. Головна функція K2 – не пускати кальцій у судини, зберігати його в кістках і тим робити їх достатньо міцними. K2 також необхідний для білка, що відповідає за гнучкість, еластичність судин, покликаного не допустити мінералізації судин. K2 стимулює цей білок, тут присутня пряма залежність. А якщо організму бракує вітаміну K2, ніщо не контролюватиме утворення кальцію в судинах.

Зустрічаючи безліч людей похилого віку із проблемними судин, ви, мабуть, тепер розумієте, що у переважної більшості з нас присутній дефіцит вітаміну K2.

Що викликає дефіцит вітаміну K2

Цей нутрієнт у нашому організмі виробляється певними бактеріями кишківника. Не плутайте: якщо ви пам'ятаєте про щось подібне, присутнє у листовій зелені – то ви чули про вітамін K1. Тог ж якщо в кишківнику присутні проблеми (як то запалення), і його мікрофлора порушена, виникне K2-дефіцит. До інших причин нестачі цього нутрієнту належать:

  1. Жирна печінка. Засвоєння вітаміну K2 залежить від жовчі, оскільки він жиророзчинний. Жовч виробляється печінкою. Якщо печінка жирна, то жовчі буде менше і вітаміну K2 засвоюватиметься гірше. Якщо є проблеми із жовчним міхуром, то будуть і проблеми із засвоєнням K2.
  2. Шунтований шлунок.
  3. Нестача ферментованої їжі у раціоні. Це, знову таки, не дає поживи для мікрофлори кишківника. Кефір, сир і квашена капуста – це ферментовані продукти, включіть їх у свій раціон. Також на вітамін K2 багаті  масло, яєчні жовтки, яловича печінка.

Чи можна купити вітамін K2?

Так, пропозиція на ринку не така рясна, як на інші вітаміни, втім деякі виробники потурбувалися про те, щоб ми могли придбати K2 у капсулах.

До таких належить відома американська фірма Now Foods. Її препарат K-2 (MK7) – це натуральний вітамін у вигляді менахінону-7 (MenaQ7). Виробник рекомендує вживати його по одній капсулі на день при поганому згортанні крові, а також при слабких кістках, хрящах та суглобах.

Ті ж рекомендації зазначила і компанія Natures Plus, але її препарат – це вже органічний K2. Крім самого вітаміну в його складі присутня сертифікована органічна цілісна рослинна суміш. До неї ввійшли ацерола, насіння льону, кількох видів капусти, міцелії грибів, корінь імбиру, петрушка, сік буряка і моркви, томатний сік, а також спіруліна, кориця, шпинат, чорниця і лохина, чиста хлорела.

 

Коментарі:

Вам подтрібно увійти на сайт, шоб написати відгук.
Ще не реєструвались? Це швидко!


Сегодня праздник

Пасха Пасха

Зараз на ТВ
18:00 Інформаційний марафон (1+1)
19:55 Х/ф Безодня. (2+2 )
20:00 Хто з Мірошниченко? (5 канал)
18:00 Інформаційний марафон (ICTV)
18:00 Інформаційний марафон (UA: Перший)
18:00 Інформаційний марафон (Інтер)
16:40 Т/с Будиночок на щастя. (Новий канал)
19:20 Т/с Смерть у раю. (НТН)
20:00 Т/с К. О. Д., 25 с. Опудало. (СТБ)
20:00 Х/ф Шахрайки. (ТЕТ)
18:00 Інформаційний марафон (Україна)

Форма зворотнього св'язку

Зауваження, побажання, критика...

Якщо питання по білетах, обов'язково вкажіть номер заказу якщо він є!

E-mail:
відправити