Крем під підгузок: профілактика пелюшкового дерматиту

28 лютого 2023 • Краса и здоров`я • коментарів: 0

Крем під підгузок: профілактика пелюшкового дерматиту

Ставитися до пошкодження шкіри новонародженого варто серйозно, тому що навіть незначна попрілість приносить дискомфорт дитині, підвищує дратівливість, погіршує сон і негативно позначається на емоційному стані. Роздратування, яке виникає на кожних покровах немовляти й локалізується під підгузком, традиційна медицина називає спеціальним терміном – пелюшковий дерматит. Сьогодні мова піде про те, які причини виникнення пелюшкового дерматиту, як лікувати цю недугу і як використовувати Бепантен® під підгузник та яка від цього користь.

Чому виникає подразнення під памперсом

Особливістю виникнення такого подразнення кожних покривів є особливе місце локалізації: пах та сідниці малюка. Часом, виникнення попрілостей пов'язують із використанням памперса, і помилково вважають цю зручну та корисну річ шкідливою для здоров'я немовляти.

Насправді головна причина – неправильне використання підгузка та некоректний догляд за новонародженим. До основних причин пелюшкового дерматиту відносять:

  • занадто маленький розмір підгузки;
  • надлишкове скупчення сечі, викликане невчасною зміною памперса;
  • занадто туге сповивання;
  • недостатність догляду за статевими органами малюка, зловживання вологими серветками замість миття та купання;
  • нехтування використанням крему під підгузок.

Як бачите, причини пелюшкового дерматиту — банальні, і для усунення подразнення на шкірі достатньо внести невеликі зміни у догляд за малюком.

Алгоритм лікування пелюшкового дерматиту

Для початку потрібно переконатися в тому, що розмір підгузка підходить вашому малюку. Для цього достатньо прирівняти вагу дитини до розмірів, що вказані на пакуванні підгузків.

До того часу, поки роздратування не пройде, краще полишити вологі серветки. При кожній зміні підгузка слід промивати пах та статеві органи дитини у чистій, теплій воді. Не варто терти попрілості, досить просто промокнути воду рушником.

На чисту та суху шкіру нанести крем Бепантен®, до складу якого входить комплекс зволожувальних та ранозагоювальних речовин. Цей крем показаний для профілактики та лікування пелюшкового дерматиту у малюків з перших днів життя. Для прискорення загоєння попрілостей влаштуйте дитині повітряні ванни. Нехай дитина побуде трохи без підгузника.

Дотримуючись цих простих рекомендацій можна швидко й ефективно вилікувати у малюка навіть сильні попрілості. Однак не слід забувати про профілактику: регулярно міняти підгузник, якісно промивати шкіру та наносити крем.

 

Коментарі:

Вам подтрібно увійти на сайт, шоб написати відгук.
Ще не реєструвались? Це швидко!


Зараз на ТВ
00:00 Інформаційний марафон (1+1)
00:00 Документальний серіал. (5 канал)
00:00 Інформаційний марафон (ICTV)
00:00 Інформаційний марафон (UA: Перший)
00:00 Інформаційний марафон (Інтер)
00:10 Х/ф Хеллбой: Відродження кривавої королеви, 2 ч. (Новий канал)
23:55 Речдок. (НТН)
00:55 Т/с Агенти справедливості, 5 сезон, 41 с. (СТБ)
01:10 Танька і Володька, 1 сезон. (ТЕТ)
00:00 Інформаційний марафон (Україна)

Форма зворотнього св'язку

Зауваження, побажання, критика...

Якщо питання по білетах, обов'язково вкажіть номер заказу якщо він є!

E-mail:
відправити