Найкращі кухонні ножі, які мусять бути в арсеналі кожного шеф-кухаря

22 вересня 2022 • Шоппінг • коментарів: 0

Найкращі кухонні ножі, які мусять бути в арсеналі кожного шеф-кухаря

Ні для кого не секрет, що на сучасній кухні все влаштовано не так вже й просто. Зайшовши до магазину, що торгує кухонним знаряддям легко побачити, що він буквально перевантажений вибором кухонних пристосувань і посуду. Полиці супермаркетів та інтернет-магазинів вщент забиті посудом і приладами, які врешті-решт не дуже функціональні. Однією з кухонних тем, що потребує перегляду та спрощення є состав комплекту кухарських ножів.

Незалежно від того, чи ви досвідчений домашній кухар, і вже маєте свій набір звичок та навичок щодо кухні, чи може, навпаки, ви ще тільки збираеєтесь купити свій перший комплект ножів, ви завжди можете знайти спосіб упорядкувати речі на своїй кухні. Наприклад, замість того щоби купувати великий набір, ви можете зосередившись лише на трьох типах ножів, які є самими потрібними на кухні. 

Більшість сучасних наборів кухонних ножів містять понад 8-12 предметів.  Але, які ножі насправді необхідно мати на особистій кухні? А які можуть бути лише корисним але не обов'язковим бонусом? Багато з профі кажуть, що усе зводиться до трьох багатофункціональних, перевірених і надійних ножів, які можуть виконувати більшість завдань на вашій кухні.

1. Що таке шеф-ніж (кухарський ніж)?

Ви коли-небудь думали, наскільки наявність кухарського ножа вплинула на європейську кухню? Бо дуже велику кількість страв без нарізання інгредієнтів просто не приготувати.

Шеф – це великий кухарський ніж із широким клинком довжиною 18-25 см. Він підходить для нарізання майже усіх продуктів. І саме якісний шеф-ніж треба купити у першу чергу.

Професіонали завжди вважали кухарський ніж своєрідним продовженням руки кухаря. 

Цим ножем нарізають овочі та зелень, великі шматки м'яса, рибу та багато іншого. Існує безліч технік використання цього ножа. Профі використовують в роботі навіть обух та бокову площину клинка. Саме тому, крім того, щоби мати якісний шеф-ніж, не завадить навчитись ним правильно користуватись. І тоді цей ніж у ваших руках буде творити справжні кулінарні чудеса. 

Цей ніж має зручну рукоять та гостре тонке вістря. Тому, незважаючи на свій розмір, він підходить навіть для роботи, що вимагає більшої точності, наприклад, відрізання м’яса від кістки. Таким чином шеф може навіть підмінити собою обробний ніж. 20-сантиметровий клинок також забезпечує довжину, достатню для нарізання більшості овочів, у тому числі великих коренеплодів і кабачків. 

Що цікаво, якщо ви купите шеф ніж з якісної сталі (наприклад 1.4116 чи 3CrMoV) цей ніж стане одним з найлегших для підтримки гостроти завдяки своєму великому та простому за формою клинку. Вам лише треба постійно мати під рукою мусат.

2. Що таке ніж для чищення овочів та фруктів?

Делікатний і маневрений, цей невеликий (довжина леза біля 8 см) ніж призначений не тільки для чищення яблук та картоплі, а й для різноманітних робіт на кухні. Його зручність так керованність дозволяє різати ним з великою точністю.

Незалежно від того, наскільки дорогий ніж для очищення фруктів ви купили, його маленький розмір не робить цей ніж незначним чи необов'язковим. Навпаки, це дуже корисний ніж, якому знайдеться місце на кожній кухні. 

3. Що таке зубчастий ніж для нарізання хліба?

Звичайно, найочевиднішим використанням хлібного ножа є акуратне розрізання хрусткої хлібної скоринки. Але не не зупиняйтесь на цьому, тому що на цією маленькою пилою можна зробити набагато більше. Хлібним ножем можна нарізати хліб, розділити торт чи пиріг, розпиляти жорсткого гарбуза чи ананас, чи навпаки ніжний помідор. Головна особливість цього ножа полягає у тому, що коли ви пиляете, а не ріжете, ви не тиснете на матеріал, а значить, не пошкоджуєте його.  

Дамо лише пару порад: 

  • Купуйте ніж з довгим лезом, щоби розрізати великі буханки та пироги единим рухом. 
  • Пам'ятайте – чим більше зубців тим легше та швидше нарізання!

Добре, ми розібралися з трьома самими потрібними ножами. Але ми казали щось про ножі, що можуть бути корисними, хоч і не необхідними у першу чергу. Що це за ножі? Про них трохи нижче:

4. Що таке ніж сантоку?

«Сантоку» в перекладі з японської означає «три чесноти». Так поетичні японці відобразили універсальність цього ножа. Сантоку має гостре широке лезо, яке знаходиться у гармонійному балансі з рукояткою. Нарізайте цим ножем все що завгодно – від овочів до м’яса.

Професійні кухарі кажуть, що якщо вам доведеться обирати між ножем сантоку та кухарським ножем, найкращим вибором буде саме шеф. Проте сантоку має деякі ключові відмінності, які роблять його гідним доповненням до кухні. Тонке лезо дозволяє робити точні прорізи, а легкість та збалансованість роблять сантоку хорошим вибором для людей з маленькими руками.

Ті моделі ножів Santoku, що мають спеціальні «ямочки» (їх називають «повітряними гаманцями») вздовж ріжучої кромки, мають певні додаткові переваги. Повітряні кармани зменшують тертя при різанні, що полегшує проходження леза крізь матеріал, робить різ більш контрольованим, та не дає нарізаним продуктам наліпати на клинок.

5. Що таке ніж для нарізання м’яса?

Ніж для нарізання м’яса має довгий і тонкий клинок, який легко нарізати шматки м’яса, саме того розміру та товщини, що вам потрібні. Цим ножем дуже зручно нарізати печеню, шинку чи птаха. 

Ножі для нарізання м’яса часто постачаються в комплекті з довгою виделкою з двома зубцями. Одночасне використання ножа та виделки надає процесу нарізання не тільки повний контроль алей й елегантність. Сам процес нарізання м’яса на порції стає чудовим доповненням до вечері. Гостям зазвичай дуже подобається, коли їм подають м’ясо, щойно витягнуте з духовки чи гриля тощо, та нарізають його прямо перед ними.

Більше кухарських ножів - https://wellgo.ua/kukhonni-nozhi/

 

Коментарі:

Вам подтрібно увійти на сайт, шоб написати відгук.
Ще не реєструвались? Це швидко!


Сегодня праздник

Пасха Пасха

Зараз на ТВ
18:00 Інформаційний марафон (1+1)
19:55 Х/ф Безодня. (2+2 )
22:00 Час-Time. (5 канал)
18:00 Інформаційний марафон (ICTV)
18:00 Інформаційний марафон (UA: Перший)
18:00 Інформаційний марафон (Інтер)
20:55 Х/ф Хеллбой 2: Золота армія. (Новий канал)
21:20 Т/с NCIS: Полювання на вбивцю, 6 сезон, 24 і 25 с. (НТН)
21:50 сторія одного злочину, 3 сезон. (СТБ)
22:00 Х/ф До зустрічі з тобою. (ТЕТ)
18:00 Інформаційний марафон (Україна)

Форма зворотнього св'язку

Зауваження, побажання, критика...

Якщо питання по білетах, обов'язково вкажіть номер заказу якщо він є!

E-mail:
відправити