Іван Франко - Украінський Аристотель

 
Событие добавил: Комарова Надежда
Іван Франко - Украінський Аристотель
505
Написать комментарий!
0

Франка називають self-made man, тобто людиною, яка створила себе сама. І це не дивно, адже за своє життя він не лише глибоко вивчав найрізноманітніші дисципліни, а й був автором понад 3000 наукових статей та монографій, багатьох віршів, художніх творів і перекладів. Загалом, творчий спадок Франка нараховує 100 томів!

Бути чи не бути Україні? Це питання хвилювало І. Франка, його колегу М. Грушевського та інших українських інтелігентів. До останніх днів свого життя Франко писав книги про історію України, її мову, літературу, перекладав світову класику, підтврерджуючи своєю працею - Україні бути!

“Ми мусимо навчитися чути себе українцями – не галицькими, не буковинськими, а українцями без офіціальних кордонів .... Треба витворити з величезної етнічної маси українського народу українську націю, суцільний культурний організм, здібний до самостійного культурного й політичного життя”.

Контактні телефони: 050 451 50 77, 093 361 81 86

Лекція проводиться в рамках виставкового проекту «Українські філософи».

Місце проведення: Запорізька Обласна Універсальна Наукова Бібліотека ім. Горького, проспект Соборний 142, 4-й поверх, виставкова зала

Регистрация на событие

Вам нужно войти на сайт, чтобы написать комментарий.
Еще не регистрировались? Это быстро!

 

Сегодня

Нет событий

Добавить событие

Форма зворотнього св'язку

Зауваження, побажання, критика...

Якщо питання по білетах, обов'язково вкажіть номер заказу якщо він є!

E-mail:
відправити