Ретроспектива сучасної кінокласики

Новости кино • 17 квітня 2024 • kino-teatr.ua

Ретроспектива сучасної кінокласики

Один із найкращих екшн-фільмів за версією критиків уперше покажуть на великих екранах в Україні. 16 травня розпочнуться покази стрічки «13 убивць» (2010) японського режисера Такасі Мііке. Фільм є рімейком однойменної чорно-білої картини Еїті Кудо 1963 року та однією з найвідоміших картин Такасі Мііке, яких за свою кар?єру з 1991 року зняв уже понад 100. Одну з головних ролей в «13 убивцях» зіграв Кодзі Якусьо, зірка нещодавнього гіта «Ідеальні дні» Віма Вендерса.

Прокат стрічки обмежений — подивитися її можна буде лише в обраних кінотеатрах у короткий проміжок часу. Розклад незабаром з’явиться на сторінці фільму.

Події бойовика відбуваються наприкінці японської феодальної ери. Група відважних самураїв вирішує знищити лорда-садиста, щоб не дати йому зійти на престол та занурити країну у війну. Але зробити це буде непросто, адже лиходія завжди охороняє півсотні вірних воїнів, які добре володіють мечем.

Серед виконавчих продюсерів — Джеремі Томас, який працював із такими фільмами як «Іа», що був номінований на «Оскар», та «Автокатастрофа» Девіда Кроненберґа.

Світова прем?єра стрічки відбулася на Венеційському міжнародному кінофестивалі, де вона отримала Спеціальну відзнаку Future Film Festival Digital Award. На платформі IMDb оцінка фільму складає 7,5 з 10, тоді як на Letterboxd — 3,9/5. Рейтинг на Rotten Tomatoes становить 95% із відзнакою «Сертифікована свіжість», яка присуджується фільмам із найкращими рецензіями. На платформі Metacritic стрічка має оцінку 84 зі 100 з позначкою Must See.

Видання The Guardian підкреслює, що фільм «збирає майже вдвічі більше фехтувальників, ніж “Сім самураїв” Куросави — і приблизно на дві третини краще», а The New York Times пише, що це «несподівано зворушлива історія кохання та крові». Видання Time Out назвало фільм одним зі 100 найкращих екшн-фільмів за всю історію кіно.

Стрічка «13 убивць» вийде в обмежений кінопрокат у межах весняного сезону ретроспективної серії від «Артхаус Трафік». Зараз у межах цієї програми тривають покази фільмів «Сором» Стіва Макквіна й «І все ж Лоранс» Ксав’є Долана. Раніше кінокомпанія вже демонструвала на великих екранах такі класичні фільми як «Загублене шосе», «Виживуть тільки коханці», «Пролітаючи над гніздом зозулі», «Чунцінський експрес», «Піаніст», «8 жінок» та багато інших.

Покази в Україні здійснюються за підтримки Програми USAID «Конкурентоспроможна економіка України».

 

Последние новости:

Бокс-офіс США. «Суперники» очолили кінопрокат
«Крейвена-мисливця» знову доведеться почекати
Контроверсія стосовно "Оленя": Реальна жінка звинуватила автора в переслідуванні
Знову в королівських шльопках? Енн Гетевей розповіла про можливий третій фільм "Щоденники принцеси"

Добавить событие

Форма зворотнього св'язку

Зауваження, побажання, критика...

Якщо питання по білетах, обов'язково вкажіть номер заказу якщо він є!

E-mail:
відправити