Авантюрна подорож Америкою

Новости кино • 11 квітня 2024 • kino-teatr.ua

Авантюрна подорож Америкою

2 травня в українських кінотеатрах розпочнуться покази роуд-муві «Дивотріп» режисера Шона Прайса Вільямса. Головні ролі у фільмі виконали Талія Райдер («Вестсайдська історія», «Ніколи, рідко, іноді, завжди») та Джейкоб Елорді — зірка фільмів «Солтберн», «Прісцилла» та серіалу «Ейфорія».

Синопсис: У центрі сюжету — молода Ліліан, яка потрапила у Вашингтон зі шкільною екскурсією. Відокремившись від однокласників, дівчина рушає у власну мандрівку містами й лісами східного узбережжя США. У своїй подорожі сучасною Америкою дівчина зустрічає різних людей, що називають цю країну своєю домівкою: від прихильників вищості білої раси та ісламських радикалів до неопанків.

Фільм став режисерським дебютом для незалежного оператора Шона Прайса Вільямса, який знімав, до прикладу, «Гарні часи» братів Сефді. Сценарій написав знаний кінокритик Нік Пінкертон.

Талія Райдер, окрім виконання головної ролі, спробувала себе в музиці: вона написала й виконала одну з ключових пісень у фільмі. Разом із нею та Елорді в кадрі працювали Саймон Рекс («Червона ракета», франшиза «Дуже страшне кіно»), Айо Едебірі («Ведмідь»), Ерл Кейв та сам режисер стрічки.

Світова прем'єра «Дивотріпу» відбулася на 76-му Каннському кінофестивалі в програмі «Двотижневик режисерів». Українські глядачі та глядачки вперше побачили стрічку в межах 8-го Київського тижня критики.

На платформі Rotten Tomatoes рейтинг фільму становить 79% із відзнакою «Сертифікована свіжість», яка присуджується стрічкам із найкращими рецензіями. Видання ScreenRant у своїй рецензії називає фільм «смішною сатирою, яка розважає завдяки своїм важливим сенсам». The New Yorker зазначає, що фільм «повертає до давньої кінематографічної традиції». The Guardian характеризує картину як «кумедну і сучасну пригоду від Шона Прайса Вільямса», тоді як Little White Lies пише, що «фільм пропонує набір смаків і текстур, які будуть унікальними для багатьох дегустаторів», а The Nation називає його «авантюрною й комічною круговертю різних сучасних субкультур».

Покази в Україні здійснюються за підтримки Програми USAID «Конкурентоспроможна економіка України».

 

Последние новости:

Бокс-офіс США. «Суперники» очолили кінопрокат
«Крейвена-мисливця» знову доведеться почекати
Контроверсія стосовно "Оленя": Реальна жінка звинуватила автора в переслідуванні
Знову в королівських шльопках? Енн Гетевей розповіла про можливий третій фільм "Щоденники принцеси"

Добавить событие

Форма зворотнього св'язку

Зауваження, побажання, критика...

Якщо питання по білетах, обов'язково вкажіть номер заказу якщо він є!

E-mail:
відправити