Фотопроект Максима Щербини «Вулиці Сан-Франциско та інших міст»

Фотопроект Максима Щербини «Вулиці Сан-Франциско та інших міст»
фото
Фотопроект Максима Щербини «Вулиці Сан-Франциско та інших міст»
708
Написать отзыв!
0
Країна:Україна, Запоріжжя

Повідомити про помилку

Максим Щербина – журналіст, блогер, активіст, фотограф. Людина, яка створює в повітрі ілюмінацію інколи дотепних, інколи зворушливих сеансів. За допомогою слів та фото Максим намагається зробити звичні речі більш глибшими, а незвичні - осяжними та ймовірними.

"Вулична фотографія не маніпулює своїм глядачем. І ця її правда - головний сьогоднішній дефіцит. Фотографічні рими і поєднання практично позбавлені підтексту і омонімії, якими уражене слово, але ведуть у тому ж напрямку, що і слова догібрідной доби: вони манівці до поезії. А поезія - одна з небагатьох все ще дієвих методик, що дозволяють деконструювати хаос.

Вуличною фотографією я буквально захворів в Америці. Там натура фактурніша, об’ємніша, усього більше - життя, руху, емоцій, світла. Особливо це відчувається в Сан-Франциско. Варто вдивитися у вулиці цього міста, як починаєш помічати, що реальність складається з маленьких, проявлених зі штовханини повсякденності, історій. Гемінгвеївських пінеток. Жестів глухонімого, які герої Набокова зчитували у рухах тіней гілок дерев, що тремтять під вітром.

На вулицях Сан-Франциско ніколи не зрозумієш, збожеволіла людина або у неї хендс-фрі. Перше, судячи з усього, трапляється частіше. При цьому все зустрічне безумство суто річ у собі. Оточуючих воно жодним чином не стосується. Перехожі просто ведуть бесіди зі своїми демонами. Хочеш - візьми участь. Дізнаєшся про метадонову терапію та чабату з часником, яку обов'язково потрібно з'їсти сьогодні ввечері.

У Сан-Франциско незвично виглядає той, хто виглядає звично, а толерантність балансує на межі з байдужістю. Суботнього ранку на вулицях цього божевільного міста можна зустріти людину, одягнену лише в наплічник.

Сан-Франциско - майже ідеальний квадрат зі сторонами 7 на 7 миль. Це створює ілюзію того, що все поруч. Але через численні пагорби, на яких вмостився цей картатий зошит, обхідні шляхи приводять до мети швидше, ніж дороги навпростець. В цьому є щось, що передає філософію міста, позбавленого зокрема і географічних умовностей.

А ще на вулицях Сан-Франциско майже немає поліції. Зате повно пожежних машин. Наче в цьому місті постійно щось горить. Я думаю, що це серця тих, хто потрапив в це місто вперше.

Я не фотограф, але саме завдяки фотографії став краще розуміти одну з головних складових творчості: зшити з навколишнього хаосу міцну клаптеву ковдру. Вихопити з броунівського руху вулиці щось живе і справжнє. Побачити емоцію в істериці. Почути мелодію в какофонії звуків. Розгледіти людину в людстві."

Максим Щербина

Презентація виставки 18-го листопада о 18:00

Вам необхідно увійти на сайт, щоб написати відгук.
Ще не реєструвались? Це швидко!

 
Додати подію

Форма зворотнього св'язку

Зауваження, побажання, критика...

Якщо питання по білетах, обов'язково вкажіть номер заказу якщо він є!

E-mail:
відправити