Заклади громадського харчування

Ресторан →

Ресторан стоїть на найвищому щаблі системи громадського харчування. Ресторан – це місце елітного відпочинку та вишуканого харчування. Тут обов'язкові чудове сервірування столу, столові прилади, серветки, квіти, якісне обслуговування, різноманітне та оригінальне меню з фірмовими стравами. Меню ресторану обов'язково складається з кількох пунктів: холодні та гарячі закуски, салати, перші страви, другі страви, фірмові страви, десерт, алкогольні та безалкогольні напої.

Кафе →

Один із найпоширеніших типів закладів громадського харчування. Нині словом кафе називаються заклади різного рівня. Ціни на страви в кафе не великі, що досягається насамперед за рахунок асортименту пропонованих страв: це або традиційна національна кухня, або напівфабрикати швидкого приготування, а також недорогі напої та закуски.Великі кафе розраховані на широку публіку: сюди ходять сім'ями, відвідує молодь, що вчиться, і дорослі люди. Тому в кафе часто є кілька кімнат: громадський зал, дитяча кімната та бар. Замість стільців у кафе іноді використовують лавки-сидіння. У дитячій кімнаті може бути розташований дитячий майданчик з іграшками або міні-атракціонів.

Антикафе →

Також називається "тайм-кафе", "тайм-клуб". Новий формат закладів соціального спрямування.

Поняття включає: місце для зустрічей не в кафе, але в закладі, де, однак, також можна випити гарячого чаю або кави. По суті це місце, де продають хвилини. Антикафе – приміщення для спілкування, а не для їжі.

В антикафе гарантовані напої та десерти, ігри з друзями та незнайомими людьми, коворкінг, перегляд кінофільмів. За всі послуги плата не стягується. Гроші платять лише за хвилини, проведені всередині. Майже у всіх закладах цього формату їжу можна приносити із собою.

Кав'ярня 

Це один з різновидів бістро (середнє між маленьким недорогим рестораном та кафе). Зазвичай це не дуже велике за площею приміщення, облаштоване так, щоб створювати затишок та невимушену обстановку. Основною відмінністю кав'ярень від інших закладів є широкий вибір кави

Піцерія 

Це такий заклад громадського харчування, який обов'язково має свою кухню, бо тут завжди є свіжа піца, яка робиться швидко та якісно.

Їдальня 

Як місце громадського харчування може бути як самостійне підприємство, для якого громадське харчування є за статутом основним напрямом діяльності, так і підрозділ, що створюється всередині організаційної структури тієї чи іншої установи або підприємства (школа, завод, фабрика, НДІ тощо). Страви в їдальні вибираються, з існуючого на сьогодні асортименту, із запропонованих кількох веріантів перших, других і третіх страв (також зазвичай є додаткові страви/вироби - салати, булочки тощо). Звичайною формою обслуговування в їдальні є самообслуговування. При всіх варіантах влаштування їдальні обов'язкова санітарно-епідеміологічна та інша спеціальна сертифікація як приміщення, так і працівників, що становлять штат їдальні.

Бар →

Акцент у барах робиться на алкогольні напої. Існує кілька різновидів барів. Один із найпоширеніших – пивний бар. Є також коктейль-бари та винні бари (в яких можна випити не тільки вина, а й міцніші алкогольні напої)

Fast Food →

У таких закладах зазвичай концентруються на продуктах з універсальною привабливістю типу гамбургерів, курча, птиці та морозива. Багато операторів швидкого харчування розширюють свої стандарти, прагнучи ширший вибір і у всеозброєнні зустріти попит, що змінюється, наприклад: овочеві салати і закуски, картопля фрі, італійські спагетті, французькі круасани і т.д. Упаковка страв на виніс відрізняється відмінним торговим виглядом, а також стиль компанії виражається в серветках, тарі та пакетах.

Кафетерій →

Кафе-морозиво, гриль-бари, суші-бари, барбекю, всі вони відносяться до кафетерій і мають спеціалізоване обладнання та меню. Тут прийнято використовувати самообслуговування з прилавків, де розміщуються вироби з цінами. Для забезпечення самообслуговування лінію зі стравами розташовують таким чином, щоб до неї було зручно підійти обслуговуючому персоналу та відвідувачам, а саме розташування є помітною характеристикою дизайну. 

 

Информация


Форма зворотнього св'язку

Зауваження, побажання, критика...

Якщо питання по білетах, обов'язково вкажіть номер заказу якщо він є!

E-mail:
відправити