Індустрія екологічно чистих шин, які зміни відбуваються на шинному ринку

9 листопада 2023 • Бізнес, технології • коментарів: 0

Індустрія екологічно чистих шин, які зміни відбуваються на шинному ринку

Світова автомобільна промисловість має приголомшливі темпи зростання, що становлять близько 15% щорічно, що також потребує вдосконалення кожного компонента, включаючи шини, щоб зробити їх зручнішими для користувача, стійкими та екологічно чистими.

Забруднення різних екосистем, спричинених діяльністю людини, дуже впливає на кліматичні умови. Збільшення кількості стихійних лих, штормів та непередбачуваних сезонних змін є прямими наслідками неправомірного вторгнення людини у навколишнє середовище.

Збільшена поінформованість змусила дослідників шукати можливі рішення з погляду продуктів, що мають «зелений» фон від сировини до робочого життєвого циклу. Очікується, що такі продукти залишать нульовий або мінімальний вуглецевий слід у навколишньому середовищі.

Шинна промисловість також звернула у бік «зелених» рішень, оскільки вона робить значний внесок у забруднення навколишнього середовища: від етапу видобутку матеріалів та виготовлення до використання кінцевим споживачем. Дослідники старанно працюють над пошуком відповідних способів виготовлення "зелених шин", модифікуючи рецептури гумового компаунду, заснованого на відновлюваних ресурсах, та методів, які вимагають меншого споживання енергії. Яскравий приклад концерн Continental, який першим запровадив олії з ромашки. Провідні шинні компанії по всьому світу знаходяться в активному пошуку легкодоступних і маловитратних матеріалів.

Найважливіше завдання, пов'язане з розробкою екологічно чистих коліс, - це збереження високих характеристик навіть після модифікації рецептури з використанням матеріалів на основі відновлюваних ресурсів. Автошини є одним з найважливіших компонентів транспорту, який захищає обід колеса та забезпечує зчеплення з дорогою завдяки ефекту гнучкої подушки для поглинання ударів.

Основними завданнями вважаються підтримання низького опору коченню, тривалого терміну служби та технологічності у процесі виробництва. В результаті акцент змістився у бік екологічно чистих шинних технологій, таких як відновлювані гумові деталі, які можуть мати порівняні чи кращі властивості, ніж традиційні продукти. Якщо вони відповідають вимогам до продуктивності, продукти можуть мати додаткові властивості, включаючи високу економію палива завдяки своїм більш легким характеристикам.

Повідомляється, що зелені автошини на 10% легші за звичайні, що допомагає підвищити крутний момент і зменшити навантаження на двигун. Це в кінцевому підсумку знижує витрату палива, оскільки на шини припадає 20-30% витрати палива. Підвищений попит на стійкі та екологічно чисті продукти через зростання вартості енергії, урядових постанов, виснаження запасів викопного палива та бажання покращити обробку сировини для коліс прискорили зростання індустрії зелених шин.

Багато досліджень з розробки екологічно чистих шин розпочалися завдяки стратегічному партнерству між урядом, промисловістю та науковими колами. У цій перспективі набувають популярності екологічно чисті літні автошини з низьким опором коченню, а також вироблені з «зеленого» сировини.

Підвищення рівня життя та зростання чисельності середнього класу призводять до автоматичного збільшення попиту на особистий транспорт у всьому світі. Ефект помітний у країнах з економікою, що розвивається, особливо в Азії. Відповідність зростаючим вимогам до товарної продукції внаслідок високих темпів зростання світового ринку коліс є основним завданням, з яким стикається індустрія екологічно чистих шин.

Очікується, що, зберігаючи вектор розвитку як рушійну силу, світовий ринок зелених шин показуватиме високі темпи зростання, і до 2027 року домінуватиме у шинній промисловості.

 

Коментарі:

Вам подтрібно увійти на сайт, шоб написати відгук.
Ще не реєструвались? Це швидко!


Категорії

Арт-галерея
Бізнес, технології
Гурман
Краса и здоров`я
Музика
Наші люди
Театри
Шоппінг

Останнє в категорії «Бізнес, технології»

23 квітня 2024
Сухой корм для собак: идеальный выбор для здорового питания вашего питомца
16 квітня 2024
Идеальный микроклимат и комфорт в вашем доме: Как выбрать канальные кондиционеры и эффективные котлы для отопления?
8 квітня 2024
Настільні ігри — роль в розвитку логічного мислення у дітей
12 березня 2024
Паперові пакети: екологічно й функціонально
2 березня 2024
Як вибрати телевізор
23 лютого 2024
Для чего нужна страховка путешественника и от каких рисков она обеспечивает защиту?
22 січня 2024
Полное КАСКО: первоклассная страховка вашего автомобиля
27 листопада 2023
Изготовление бумажных браслетов: креативное решение для различных мероприятий
24 листопада 2023
Ігрові автомати за мотивами фільмів
20 листопада 2023
Створення затишку та гармонійної атмосфери вдома: аспекти вибору та користування восковими свічками

Зараз на ТВ
00:00 Інформаційний марафон (1+1)
04:25 Загублений світ. (2+2 )
03:00 Гра долі. (5 канал)
00:00 Інформаційний марафон (ICTV)
00:00 Інформаційний марафон (UA: Перший)
00:00 Інформаційний марафон (Інтер)
04:05 Екси. (Новий канал)
03:55 Таємниці світу. (НТН)
04:20 Т/с Слід. Казус ювеліра. (СТБ)
04:40 Танька і Володька, 1 сезон. (ТЕТ)
00:00 Інформаційний марафон (Україна)

Форма зворотнього св'язку

Зауваження, побажання, критика...

Якщо питання по білетах, обов'язково вкажіть номер заказу якщо він є!

E-mail:
відправити