Фотовиставка Саші Маслова «Ветерани»

Виставка американського фотографа Саші Маслова «Ветерани»
фото
Фотовиставка Саші Маслова «Ветерани»
515
Написать отзыв!
0
Країна:США

Повідомити про помилку

Проект «Ветерани» — це серія фотопортретів учасників Другої світової війни. Герої фото пов’язані зподією, яку неможливо порівняти з іншими моментами новітньої історії, зважаючи на грандіознімасштаби трагедії і впливу на наступні покоління. Проект «Ветерани» вже відомий в усьому світі, пронього писали Esquire, NewYorker, WashingtonPost, TheGuardian і багато інших.

Спеціально для цього проекту фотограф подорожував країнами, де відбувалися військові дії. Фотографував і проводив інтерв’ю з людьми, залученими до військових подій, з метою зібрати «мозаїку» портретів. Фото представляють героїв, яким в минулому дісталися різні ролі: солдат, який побував наполі бою, колишній військовополонений, медсестра, інженер, партизан невеликого європейського села, мирний житель, на житті якого війна залишила глибокий слід.

«Мета проекту — заглянути за емоційну ширму кожного героя, якого я фотографую. Після закінчення війни, яка забрала життя мільйонів людей, пройшло 70 років, моя робота в контексті проекту — це дослідження, я намагаюся аналізувати і порівнювати життя тих, хто вижив після війни і все ще живе серед нас» — коментує Саша Маслов особливості створення робіт для проекту.

У лютому 2016 року у Port creative hub (Київ) пройшла перша індивідуальна виставка Саші Маслова, проект був організований агенством культурних і соціальних ініціатив Art Management і отримав широку підтримку серед української аудиторії.

Для того, щоб продовжити його у шести містах України, команда Art Management реалізувала кампаніюпо збору коштів на Платформі «Велика Ідея». В результаті була зібрана необхідна сума. Проект вжепобачила аудиторія Львова, Одеси Івано-Франківська, Харкова і Полтави. Допроекту долучився фонд культурної дипломатії UART, завдяки якому виставка відбудеться і у Маріуполі.

Саша Маслов — американський фотограф родом з України, живе і працює в Нью-Йорку. Його наставником і натхненником став його батько, фотограф Геннадій Маслов, а пізніше його вчитель — Олег Шишков. Роботи Саші Маслова виставлялися на різних майданчиках Європи і США (серед яких групові та особисті виставки: «Що таке Burning Man», Фестиваль Східної фотографії (Польща, 2015), проект «Ветерани», Українська Весна (Познань, Польща, 2013), Щорічна виставка королівського фотографічного товариства (Лондон, Великобританія, 2013). Фотограф співпрацює відомими виданнями,серед яких New York Times, Wall Street Journal, Esquire, Forbes і інші. Без сумніву, найбільшим документальним проектом Саші Маслова на сьогоднішній день є серія «Ветерани».

Art Management — агентство культурного менеджменту, яке спеціалізується на створенні і управлінніпроектами в сфері сучасного мистецтва і творчих індустрій.

Фонд культурної дипломатії UART— некомерційна благодійна організація, метою якої є популяризація України та української культури за кордоном та ознайомлення українців з досягненнями світового мистецтва.

Відкриття виставки відбудеться 15 лютого об 18:00

Вам необхідно увійти на сайт, щоб написати відгук.
Ще не реєструвались? Це швидко!

 
Додати подію

Форма зворотнього св'язку

Зауваження, побажання, критика...

Якщо питання по білетах, обов'язково вкажіть номер заказу якщо він є!

E-mail:
відправити