Мастер-классы фестиваля Золотая Хортица

 
Событие добавил: Афиша Запорожья
Мастер-классы фестиваля Золотая Хортица
(в рамках фестиваля «Золота Хортиця»)
416
Написать комментарий!
0

23 вересня – (суб)
10:00-13:00 Мастер-класс «Хореография в театре» від Хасянова Т.М. (фойе театра)
15:00-18:00 Майстер-клас «Робота режисера над сценарієм» від Романова А.В.

24 вересня – (вс)
10:00-13:00 Майстер-клас PRO 100 способов раскрепоститься «Pro.ТЕЛО - Pro.ПРОСТРАНСТВО - Pro.ТЕКСТ» от Pro.Театра (фойе театра)

25 вересня – (пн)
10:00-13:00 Майстер-клас від експерта фестивалю Неда Неждана: Новітня українська драма: напрями, антології, проекти в Україні і закордоном.  Інформаційний збірник новітньої драми Авансцена, антології «Майдан. До і після», «Таїнабуття», «Голос тихої безодні та інші голоси», «Мотанка» та інші. Презентаційна лекція з показом фото-відеовистав та сценічне читання фрагментів п’єс. (фойе театра)

26 вересня – (вт)
10:00-13:00 Майстер-клас Театр Сучасного Діалогу м. Полтава - Постдокументальна драма
15:00-18:00 Майстер-клас Театр Сучасного Діалогу м. Полтава - Постдокументальна драма

27 вересня – (ср)
10:00-13:00 Майстер-клас від експерта – Борис Ігоря Олександровича: Програма теоретичного та практичного майстер-класу декана факультету театрального мистецтва Харківської державної академії культури, профессора кафедри режисури Харківського національного університету мистецтвім. І. П. Котляревського, заслуженного діяча мистецтв України Ігоря Бориса: «Сучасні тенденції розвитку вітчизняного та світового театру, практичні тренінги за методом ПАСВІСу – параллельного світу існування, ЕМЕНІМ – емоційно-енергетичних імпровізацій, та ЗОНЕРІС – зон енергетичного існування, показ повнометражного публіцистично-ігрового фільму «Поклик часу», присвяченогоостаннім рокам творчої діяльності Леся Курбаса в театрі «Березіль». Тривалість – 2 години 30 хвилин.

28 вересня - (чт)
10:00-13:00 Майстер-клас від експерта фестивалю - Неда Неждана: П’єса, як простір варіантів. Нова сценічність і спростування міфів. Варіативність як новітнійтворчий метод в епоху «пост» режисерської революції.  Міф про ідеальну виставу. Авторські лабіринти і пастки для режисерів.  Міф про реальність у п'єсі. «Правда життя», яка відбудеться завтра. Міф про амнезію. Драматург як Дон Жуан, і п'єса, яка грає у «квест». Аудиторія: драматурги, режисери, актори, критики та шанувальники драми. (фойе театра)
16:00-18:00  Майстер-клас від експерта фестивалю - Неда Неждана: Круглий стіл: «Майдан. Війна. Гібридність» Новітня драма у постреволюційну епоху. Події Революції Гідності та війни стали знаковими для нашого народу і змінили не лише нас, а й ситуацію у світі. Розуміння цього перетворення надзвичайно важливе. І не лише на документальному рівні, а й більш складному – художнього осмислення. Як прогнозувала і як діагностує новітня українська драма і театр сучасні перетворення? Як вони змінились? (фойе театра)

29 вересня - (пт)
11:30-13:00 Майстер-клас від експерта Борис Ігоря Олександровича.
Моновистава «Зупинка на зелене світло» за п’єсою Жана Кокто «Людський голос». Вистава створювалась на базі ЕКМАТЕДОСУ та в театрі-лабораторії «АУРА», режисер та сценограф вистави – Єлизавета Димитрова, виконавець головної роліЛіліан – Тетяна Шевченко, звукорежисер – Дмитро Бєлий. В режисерській та акторській роботі використовуються знайдені в експериментальній майстерні театральних досліджень ЕКМАТЕДОС на базі ХДАК нові пошукові методи техніки і технології професії актора та режисера театру – ПАСВІС – паралельнийсвіт існування, ЕМЕНІМ – емоційно-енергетичніі мпровізації, та ЗОНЕРІС – зони енергетичного існування. Тривалість вистави – 1 година.

Вам нужно войти на сайт, чтобы написать комментарий.
Еще не регистрировались? Это быстро!

 

Сегодня

Нет событий

Добавить событие

Форма зворотнього св'язку

Зауваження, побажання, критика...

Якщо питання по білетах, обов'язково вкажіть номер заказу якщо він є!

E-mail:
відправити