Наш Шевченко

Концерт Всеукраїнського туру «Наш Шевченко»
Наш Шевченко
Событие уже прошло
424
Написать отзыв!
0
З:Украина, Запорожье

Повідомити про помилку

25 березня о 18:00 у Запорізькій обласній філармонії (Запоріжжя, проспект Соборний, 183) відбудеться концерт Всеукраїнського туру «Наш Шевченко» – концертної програми, під час якої «Сестри Тельнюк» виступлять разом із Академічним симфонічним оркестром Запорізької обласної філармонії (Головний диригент – Народний артист України Сергій Леонов).

Протягом туру програму «Наш Шевченко» заплановано представити в 8 українських містах. У кожному з міст Галина і Леся Тельнюк виступатимуть у супроводі обласних симфонічних оркестрів, відтак постать і творчість Шевченка в одному проекті об’єднає понад 500 українських професійних музикантів.

Кожен, хто переглянув зафіксовану концертну програму, мав змогу по-новому відкрити для себе Шевченка, який співпереживає зі своїм читачем/ слухачем, говорить до нього мовою любові, спільних цінностей, надією на нову сторінку в історії нашої держави. Завдяки позитивним відгукам проект й одержав нове дихання – 8 симфонічних колективів України вирішили представити програму у своїх містах.

У програмі концерту представлено 13 пісень на слова Тараса Шевченка, музика – Лесі Тельнюк. Одна з пісень, «Садок вишневий…», покладена на музику всесвітньовідомим композитором Валентином Сильвестровим, який минулого року присвятив цю композицію сестрам Тельнюк.

Для більшості українських слухачів Галя і Леся Тельнюк є лідерками українського арт-року. у їхньому виконанні поезія Василя Стуса, Оксани Забужко, Станіслава Тельнюка, Євгена Маланюка, Богдана-Ігоря Антонича звучала у різних форматах – від насиченого рокового до інтимно-камерного. у проекті «Наш Шевченко» авторки звернулися до виконання пісень у супроводі симфонічного оркестру, адже звучання тільки симфонічного оркестру має такі фарби і такі виражальні можливості, що здатні втілити у життя музичний задум Лесі Тельнюк, розкрити у повноті музичні смисли шевченкового слова. Відзначимо, що аранжування програми здійснив Олексій Баженов.

На думку критиків, усіх «Наш Шевченко» пов’язаний із тим, що інтерпретація Лесі і Галі Тельнюк текстів Тараса Шевченка базується передусім на поєднанні сучасної музики і глибоких сенсів, закладених у шевченковому слові, що витримало час, традицію, епохи і зміни в українському суспільстві – від культурних процесів до націєтворчих.

Вам треба увійти на сайт, щоб написати відгук.
Ще не реєструвалися? Це швидко!

 
Додати подію

Форма зворотнього св'язку

Зауваження, побажання, критика...

Якщо питання по білетах, обов'язково вкажіть номер заказу якщо він є!

E-mail:
відправити