У концертному залі ім. М.І. Глінки чекають на юних бандуристів з усієї країни

17 лютого 2016 • Музика • коментарів: 0

У концертному залі ім. М.І. Глінки чекають на юних бандуристів з усієї країни

12 березня 2016 року відбудеться ІV Всеукраїнський конкурс-фестиваль «Хортицький Кобзар». Бандура – інструмент, на якому шістдесят п’ять струн, і аналога якому немає ніде в світі. Мелодії бандури живлять серця українців не одне століття. Проведення конкурсу-фестивалю у Запоріжжі не випадково, адже саме тут бандурне мистецтво має своє коріння та продовжує розвиватись і надалі. Тому, Всеукраїнський конкурс-фестиваль - унікальна нагода почути бандуристів з усіх куточків країни. Учасниками вже стали понад 250 молодих талановитих бандуристів від 6 до 16 років з 15 областей України.

Конкурс-фестиваль «Хортицький Кобзар» - культурно-мистецька акція на честь гідного вшанування 202-річного ювілею Великого Кобзаря України Тараса Григоровича Шевченка. В знак вшанування кожен бандурист-вокаліст виконає твір на слова Тараса Шевченка.

Урочисте відкриття конкурсу-фестивалю «Хортицький Кобзар» відбудеться о 09:30 у великій залі Запорізької обласної філармонії. В  ході проведення конкурсної програми, яка розпочнеться о 10.00, визначать кращих у номінаціях бандурист-вокаліст та бандурист-інструменталіст. До складу журі запрошені провідні фахівці-бандуристи, відомі діячі культури України на чолі з головою Національної спілки кобзарів України, народним артистом України, професором Володимиром Єсипком (Київ). На всіх гостей козацької столиці чекають майстер-класи провідних бандуристів України, зокрема соліста Національної  капели бандуристів, заслуженого артиста України Сергія Захарця (Київ, старосвітська бандура). Всі учасники матимуть змогу відвідати Національний заповідник «Хортиця».

На святковому гала-концерті о 17.00 юні бандуристи даруватимуть своє мистецтво  разом  із майстрами сцени. Всі охочі зможуть безкоштовно відвідати свято музики та краси.

Конкурс-фестиваль «Хортицький Кобзар» це прекрасна нагода об’єднати усіх поціновувачів нерозгаданої таїни мелодій струн бандури, поспілкуватися, поділитися досвідом й продемонструвати майстерність гри на інструменті, який по праву вважають національним символом України.

Тож, грай бандуро, весели серце українців! Нехай щастить всім учасникам конкурсу-фестивалю «Хортицький Кобзар»!

До зустрічі 12 березня цього року у концертному залі ім. М.І. Глінки Запорізької обласної філармонії.

 

 

Коментарі:

Вам подтрібно увійти на сайт, шоб написати відгук.
Ще не реєструвались? Це швидко!


Зараз на ТВ
06:00 Інформаційний марафон (1+1)
08:10 Т/с CSI: Місце злочину, 15 сезон, 16-18 с. (2+2 )
08:50 Служба розшуку дітей. (5 канал)
06:00 Інформаційний марафон (ICTV)
06:00 Інформаційний марафон (UA: Перший)
06:00 Інформаційний марафон (Інтер)
07:55 Х/ф Мій домашній крокодил, 1 ч. (Новий канал)
08:45 Випадковий свідок. Навколо світу. (НТН)
08:05 Т/с Черговий лікар, 7 сезон, 27 с. (СТБ)
08:30 Я люблю Україну, 3 сезон. (ТЕТ)
06:00 Інформаційний марафон (Україна)

Форма зворотнього св'язку

Зауваження, побажання, критика...

Якщо питання по білетах, обов'язково вкажіть номер заказу якщо він є!

E-mail:
відправити